top of page

Styrelsen 2022

Ordförande

Selja Taipale

selja.taipale(at)helsinki.fi

+358 44 313 0402

Hejsan! Jag heter Selja, är ursprungligen från exotiska Björneborg och studerar statskunskap med förvaltning för fjärde året. I år har jag även äran att vara ordförande för vår fina förening StudOrg! Ordförandes uppgifter är väldigt mångsidiga, men kortfattat ska jag bl.a. leda styrelsen i dess arbete och se till att allt löper på som det ska, sköta olika administrativa uppgifter, hålla en god kontakt med högskolans ledning och helt enkelt finnas till för föreningen i alla situationer. Summa summarum, jag försöker finnas lite här och där och hjälpa till med ett och annat! 

 

Föreningsliv fyller min almanacka ganska så effektivt, men då jag inte är på alla möjliga roliga evenemang som vi ordnar gillar jag att springa, laga (och äta) god mat, resa och försöka återuppliva mina rostiga kunskaper i kinesiska. Dessutom gillar jag att få lära känna nya människor, så det är bara att komma och tala! Jag har en speciell förkärlek för StudOrg-rummet, men om du inte hittar mig där kan du också kontakta mig per e-post eller Whatsapp! 

Selja.JPG

Sekreterare och informatör

Anna Hedström

anna.e.hedstrom(at)helsinki.fi

+358 44 278 2492

 

Hej! Jag heter Anna Hedström och studerar journalistik och kommunikation för andra året. I år är det jag som kommer att fungera som StudOrgs sekreterare och informatör. Detta innebär i korthet att jag för protokoll på föreningens möten, håller koll på mejlinkorgen och har hand om informationskanalerna såsom hemsidan och sociala medier. Med andra ord kan man säga att utan mig skulle allting hända, men ingen skulle veta vad som händer! 

 

Som ordförande för kommunikationsutskottet (KU) hjälper jag även till att ge ut vår fina tidning Soc&komposten, som ges ut fyra gånger om året. När jag inte sitter bakom datorn och knappar gillar jag att svettas på gymmet, babbla i radio och dricka kopiösa mängder kaffe. Du når mig bäst via WhatsApp, Telegram eller e-post, och råkar du få syn på mig i skolans korridorer eller irrandes omkring på stan är det bara att komma och rycka mig i ärmen!

Skattmästare

Elisabeth Tiila

elisabeth.tiila(at)helsinki.fi

+358 40 877 2494

 

Hej! Jag heter Elisabeth Tiila och i år är det jag som har fått äran att fungera som StudOrgs skattmästare. Som skattmästare är det jag som har som uppgift att hålla koll på ekonomin, ansöka om spons och bokföra. De flesta känner mig som "Ellu" och med största sannolikhet är det mig du kommer att se först då du via kassan kliver in på något av StudOrgs evenemang.

Förutom att sitta på möten med styrelsen, delta i evenemang med föreningen och räkna slantar i min lägenhet i Berghäll, håller jag också på med mycket annat. Att dansa salsa, gå på skogspromenader, grubbla över jämlikhetsfrågor och prova nya vegerecept är saker jag gärna håller på med.

Ifall du ser mig på Uni får du supergärna komma fram för att babbla! Annars når du mig också via e-post eller Whatsapp.

Ellu.JPG

Studie- och arbetslivsansvarig

Evelina Niskanen

evelina.niskanen(at)gmail.com

+358 50 358 9568

Hejssan! Jag heter Evelina och studerar journalistik och kommunikation för tredje året. I år är jag ordförande för studie- och arbetslivsutskottet (SAU). Min uppgift som studie- och arbetslivsansvarig är att bevaka studerandes intressen. I praktiken betyder det att jag upprätthåller goda kontakter till högskolan och dess olika organ. Till mina uppgfiter hör också att uppdatera tentakrivet och informera föreningens medlemmar om aktuella ärenden som gäller studier och arbetsliv.

 

Som ordförande för SAU ordnar jag dessutom olika studie- och arbetslivsrelaterade evenemang, till exempel arbetslivsseminarier. Om du vill vara med och ordna evenemang, dela med dig idéer, eller bara överlag är nyfiken att bekanta dig med utskottets verksamhet, ska du inte tveka att ta kontakt! Mig når man lättast via e-post/Whatsapp/Telegram/Instagram, men det går också lika bra att rycka mig i ärmen i skolan eller på Nypolens dansgolv!

Evelina.JPG

Gulnäbbsutskottets ordförande

Charlotta Sederholm

charlotta.sederholm(at)helsinki.fi

+358 40 838 7414

 

Hej på er! Jag heter Charlotta, eller Lotta, och kommer ursprungligen från Esbo. Jag studerar nu för andra året här på Soc&kom och har statskunskap med förvaltning som huvudämne. Jag har i år äran att fungera som gulnäbbsutskottets ordförande, aka Gulismami! Tillsammans med andra gulismami och tutorerna är mitt ansvar att ordna en oförglömlig och lyckad gulishöst åt de nya studerandena och få dem att känna sig välkomnade bland oss StudOrgare! Till mina uppgifter hör också att i samarbete med högskolan rekrytera våra fantastiska tutorer och att planera hur hösten kommer se ut för de nya studerandena. 

 

På fritiden gillar jag att testa på nya kafeér och restauranger runtom i Helsingfors, segla, vara på landet och spendera tid med vänner och familj. Mig hittar du även oftast på StudOrgs fester och evenemang! Du når mig enklast genom att skicka ett meddelande på Whatsapp, Facebook eller Instagram! Man får även väldigt gärna komma och tala med mig om du ser mig i skolan eller någon annanstans!

Lotta.JPG

Internationella utskottets ordförande

Milla Mäntylä

milla.mantyla(at)helsinki.fi

+358 44 303 3114

Hej på dig! Jag heter Milla och studerar statskunskap med förvaltning med rättsvetenskap vid sidan om för andra året här på Soc&kom. I år fungerar jag som ordförande för Internationella utskottet, dvs. som IU-mami eller Utismami. IU finns till för utbytesstuderanden och strävar efter att förena våra internationella och nationella studenter. I fall du har tankar, frågor eller idéer gällande IU:s verksamhet eller vill ställa upp som funktionär och bidra till att göra utgivarnas utbytesupplevelse så trevlig som möjligt – hör gärna av dig!

 

Du når mig lättast via WhatsApp, e-post eller Instagram DM.

 

Vi ses!

Milla.JPG

Programutskottets ordförande

Ida Slöör

ida.sloor(at)helsinki.fi

+358 44 208 9081

 

Hej! Jag heter Ida Slöör och studerar statskunskap för andra året. Jag kommer från Danmark men har växt upp i Ekenäs. I år har jag äran att vara Programutskottets ordförande. Programutskottet (PU) ordnar program med fokus på sport och kultur. Vi ordnar även massor av andra roliga och avslappnade program som t.ex. filmkvällar, spelkvällar och syfiilis.

Programutskottet ordnar även StudOrg idrottar, där vi varje onsdag spelar olika lagsporter på Unisport Gumtäkt. StudOrg har också ett eget idrottslag, Lokomotiv Såssåkom, som vid intresse deltar i olika lagturneringar.


StudOrg ordnar otroligt fina spex samt teater- och museibesök. Programutskottet har alltså något för alla!

Känner du att du är ens det minsta intresserad av PU eller om du har några goda idéer på evenemang som PU kan ordna, ta gärna kontakt med mig på Instagram/WhatsApp/e-post/Facebook eller kom fram och prata med mig i skolan eller på något evenemang!
 

Jag hoppas vi ses på PU:s evenemang!

Ida.JPG

Sitsvärd

Heddi Lindberg

heddi.lindberg(at)helsinki.fi

+358 45 270 9005

 

Hejsan! Jag heter Heddi Lindberg och kommer i år fungera som StudOrgs sitsvärd! Jag är ursprungligen från Åbo och studerar nu för andra året statskunskap med lite rättsvetenskap på sidan om. Som sitsvärd ordnar jag fester tillsammans med klubbmästaren med olika teman samt föreningar. Förutom att se till att ingen går hungrig på sitser tycker jag även om att träna, köpa växter och träffa nya människor.

 

Sitser behöver alltid mycket hjälp av människor med roliga idéer, matintresse och dekorationsplaner. Om du känner att du vill vara med och hjälpa eller dela med dig av idéer är det bara att komma med i festutskottet. Om man vill vara med i FU är det bara att höra av sig till mig via e-post, WhatsApp eller Facebook. Hoppas vi ses på sitser och kom ihåg att det finns en orsak till att man säger att bästa festen finns i köket. 

 

Vi ses på sits!

Heddi.jpg

Klubbmästare

Oskar Hämäläinen

oskar.hamalainen(at)helsinki.fi

+358 40 542 5151

 

 

Ciao alla! Jag heter Oskar och i år kommer jag att fungera som klubbmästare, aka klubbis, i StudOrgs styrelse. Jag är en första årets studerande med planer att studera journalistik och kommunikation som huvudämne. Jag har bott största delen av mitt liv i Esbo men bor nu för andra året i Tölö.  

 

Som klubbis hjälper jag sitsvärden med att ordna sitser och en del andra festligheter, samt ser till att ingen känner sig törstig under sitsen eller efterfesten. Det är en hel del arbete i att ordna sitser och vi i festutskottet vill gärna ha hjälp av alla som har intresse av att servera på sitser, vara i köket eller hjälpa med nakkin på efterfesten. Om man har intresse för att vara med i FU så kan man nå mig bäst via WhatsApp, Facebook eller e-post.

Oskar.JPG

Årsfestmarskalk

Karen Lindholm

karen.lindholm(at)helsinki.fi

+358 50 576 7455

 

Hej, jag heter Karen, är 20 år gammal och studerar statskunskap för andra året. Jag kommer att fungera som StudOrgs årsfestmarskalk i år. Detta innebär alltså att jag i samarbete med StudOrgs andra årsfestmarskalk Lina och årsfestkommittén (ÅFK) har äran att ordna studorgs 79:onde årsfest!

 

Tveka inte att ta kontakt ifall du är intresserad av att komma med i årsfestkommittén eller har andra bra idéer gällande årsfesten, all hjälp uppskattas! Man når mig bäst på WhatsApp, Facebook eller via mejl. 

Karen.JPG

Kuratorn 2021-2023

Kurator
Viola Mickos

viola.mickos(at)helsinki.fi
+358 45 133 5854

Vår kurator, vår kurator är en hedersdam. Så beskrivs kuratorn kortfattat i den eminenta snapvisan i den limegula sångboken.
Jag heter Viola, kallas Vipsu, och fungerar som StudOrgs kurator för perioden 2021–2023. Som kurator deltar jag i föreningens verksamhet, stöder styrelsen i dess arbete och leder föreningens delegation. Kuratorn beskrivs ofta som en typ av föreningsminne, som finns till för att hålla koll på att våra härliga traditioner vårdas och hålls vid liv. Innan mitt kuratorskap har jag bl.a. varit aktiv i de flesta av StudOrgs utskott, fungerat som tutor och internationell tutor, suttit som styrelseordförande år 2019 och varit medlem i föreningens delegation.


Om du har frågor angående föreningens verksamhet eller dylikt kan du ta kontakt med mig per telefon eller e-post.

WhatsApp Image 2021-12-10 at 04.18.18.jpeg
bottom of page